Digiborden

De mogelijkheden van de nieuwste generaties digiborden lijken wel onuitputtelijk. ICT IN ONDERWIJS | ONDERWIJS IN ICT helpt schoolteams bij het verkennen van die mogelijkheden. Daarbij gaat het nadrukkelijk niet uitsluitend om de instrumentele vaardigheden die nodig zijn om een bord te gebruiken maar ook om eigentijdse didactiek.

Als Prowise Certified Trainer geeft Robert-Jan Pastoor op scholen door het hele land trainingen en workshops in de digibordsoftware Prowise Presenter v9. De voorbereidingen voor de trainingen in versie 10 zijn in volle gang.

Er is een kick-off mogelijk van ongeveer anderhalf uur. In deze kennismakingsbijeenkomst worden de mogelijkheden van het programma gedemonstreerd op teamniveau. In alle andere bijeenkomsten zijn de deelnemers zelf heel actief met het programma bezig. In de zogenoemde teamtraining brons worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met de bediening en het onderhoud van de borden. De instrumentele vaardigheden worden behandeld en aan de hand van gerichte opdrachten uitgebreid geoefend. De basale en meest gebruikte functies komen alle aan bod.

In de teamtrainingen zilver en goud wordt uitgebreid aandacht gegeven aan het didactisch gebruik van de borden en worden de meer geavanceerde functies behandeld. Deelnemers leren hun lessen interactief maken en de functionaliteit van ProConnect (verbinding tussen digibord en ‘any device’) wordt uitgebreid behandeld en geoefend. Ook ProQuiz, waarmee digitaal getoetst kan worden, komt uitvoerig aan bod.

Alle bijeenkomsten duren ongeveer tweeënhalf uur. Er dient per twee of drie deelnemers aan de workshop een bord beschikbaar te zijn of per deelnemer een laptop of desktopcomputer.

Voor leerkrachten die zelf hun collega’s gaan opleiden, is er een train-de-trainer-traject van vier bijeenkomsten. Om deel te nemen aan dit traject moeten de vaardigheden van de deelnemers al voor aanvang van het traject op goudniveau liggen.

Naast de standaardtrainingen zijn vanzelfsprekend ook maatwerktrainingen mogelijk!

Neem contact op voor een vrijblijvende aanbieding…