Maker Education

In haar trendrapport noemt Kennisnet de Do It Yourself (DIY) technologie en Maker Movement een ware internet-revolutie. Het gaat bij maker education niet alleen om het maken van fysieke dingen maar ook om het maken van bijvoorbeeld programma’s, filmpjes, websites en podcasts.

Omdat in de voorbije jaren allerhande moderne technologieën goedkoop en beschikbaar zijn geworden, kunnen de kinderen van vandaag heel laagdrempelig hun creativiteit omzetten in concrete producten. Daarmee worden kinderen producenten in plaats van louter consumenten. Kinderen worden makers.

Er zijn al veel bronnen om uit te putten en er zijn al veel materialen beschikbaar om van de kinderen in een klas een heuse maker movement te maken. Maker education en programmeren gaan trouwens heel goed samen!

De traditionele handvaardigheids- en technieklessen kunnen eenvoudig worden uitgebreid met ontwerpen, maken en programmeren. Deze disciplines van maken kunnen echter ook heel goed worden geïntegreerd in andere vak- en vormingsgebieden. Of gaan we er toch een apart vak van maken?

Meer weten? Behoefte aan inspiratie? We komen graag naar u toe!